Første års moduler

1. uddannelsesår består af 10 moduler, hvor du først og fremmest vil lære alle grundlæggende færdigheder inden for faget. Allerede efter 1. modul vil du kunne begynde at hjælpe familie og venner med afspænding, øget velvære og mindre ubalancer.

1. modul - Introduktion

Bred og oplevelsesorienteret velkomst til både skolen, faget og dine medstuderende. Her får du overblikket over de næste 2 års studier. Du skal stifte bekendtskab med de forskellige terapeutiske værktøjer, blive introduceret for kranio sakral systemets grundlæggende anatomi, og frem for alt vil du i samtale og workshops få rig mulighed for at komme godt fra start.

2. modul - Tensegrity

Arbejdet med elastiske strukturer og energi i kroppen er det væsentlige på dette modul. Det er en fantastisk oplevelse, når man for første gang oplever kroppen som en tensegrity model bestående af faste og elastiske elementer bundet sammen af energi.

3. modul - Kranio Sakral Terapi

Her begynder det første arbejde inden for kranio sakral terapien. På dette modul er hovedvægten lagt på hinde- og væske-teknikker. Du vil lære at udføre 10-trins behandlingen udarbejdet af John E. Upledger. Vi arbejder på at lære og forstå kranio sakral rytmens bevægelser og betydning.

4. modul - Tensegrity

Her går energiarbejdet videre til kroppens fast strukturer (knoglerne). Du vil lære discipliner som bonebending, ledmobilisering og scanning af kroppen ved at bruge erfaringerne fra både 2. modul og dette modul og der udføres en hel tensegritybehandling.

5. modul - Kranio Sakral Terapi - Basisleddet

Dette modul drejer sig om de enkelte kranieknogler og disses bevægelser. Her stifter vi grundigt bekendtskab med kraniets basis og i særdeleshed med spheno-occipital-leddet, hvorfra kraniets grundbevægelse udspringer. Vi tager springet fra de generelle teknikker hen imod de specifikke teknikker.

6. modul - Kranio Sakral Terapi - Suturer, Ganen og Kæben

På dette modul sættes fokus på kraniets hvælving. Vi arbejder med kraniets samlinger: Suturerne og knoglernes bevægelser omkring disse suturer. Vi arbejder med ganen (maxilla og vomer) og bidfunktion.

7. modul - Triggerpunkt - Bindevævsmassage

Dette modul handler om at arbejde i hudens og musklernes bindevæv. En helt ny måde at sanse huden på og via berøring at kunne diagnosticere, hvorfra mange muskulære smerter kommer. Du vil lære om triggerpunkter, hvordan du finder dem, og ikke mindst, hvordan du på en blid og dybtgående måde kan frigøre spændinger i musklerne.

8. modul - Bindevævsmassage II, Hofte, Lænd, Bækken

Vi ser på balancen i bækkenet. Herunder blandt andet bækkenløsning, ischiasproblemer m.v. Hofte, lænd bækken - balance/ubalance.
Vi ser på fundamentet.

9. modul - Kranio Sakral Terapi - Børn

Børn er i fokus på dette modul, og her begynder kranio sakral terapi og tensegrity for alvor at smelte sammen. Vi vil beskæftige os med fødselstraumer, skævhed i kraniet, kolik, gylperi og alskens andre besværligheder hos det lille barn. Vi ser på den motoriske udvikling hos det kravlende barn, og hvordan vi kan hjælpe børn til en god begyndelse på livet.

10. modul - Organmassage(Visceral).

Organmassage er en meget blid behandling af kroppens indre organer. Vi lærer af genskabe balance ved denne blide og dybtgående behandling. Vi starter med hele fordøjelsessystemet og fortsætter i næste modul med de øvrige organer.
Skolen forbeholder sig retten til at omgruppere enkelte moduler, hvis det viser sig hensigtsmæssigt for holdets undervisning.