Gennem hele uddannelsen bliver der lagt ligeligt vægt på
 
KRANIOSAKRALTERAPI
 
BIOMEKANIK
 
ENERGIARBEJDE
 
I kraniosakralterapien beskæftiger vi os med de mange forskellige retninger, der i tidens løb er opstået omkring denne terapiform. Som basis har vi en grundig undervisning i kraniosakralsystemets og centralnervesystemets anatomi og fysiologi. Derefter bevæger vi os igennem store kraniosakralterapeuters arbejde som f. eks. D.O. William Garner Sutherland, D.O. John E. Upledger, Franklyn Sills, Benjamin Shield, Alain Gehin og D.O. Major Bertram deJarnette.
 
Du lærer om væske- og vaskulariserings-teknikker, hinde- og membran-teknikker samt generelle og specifikke sutur- og knogleteknikker.
 
 
I den biomekaniske del tager vi udgangspunkt i deJarnettes sacro-occipital-technique og bruger den til at give os en dybtgående forståelse af kroppens sindrige balancering af sig selv, og hvad der sker, når kroppen kommer ud af denne balance. Denne viden er vores udgangspunkt i den konkrete behandling og vil være afgørende for, hvilken behandling vi vil sætte i værk.
 
Du lærer at bruge deJarnettes teknikker til - på en nænsom og effektiv måde - at skabe balance i hele kroppen ved at behandle bækken og rygsøjle.
 
 
I energiarbejdet er inspirationen hovedsagelig hentet fra arkitekten Buckminster Fuller's tensegrity-model, som sidenhen er blevet benyttet og udviklet af adskillige kropsterapeuter og videnskabsfolk. Tensegrity tager udgangspunkt i kroppens elastiske strukturer og deres samspil med de faste strukturer (fascier og knogler). Tensegrity-modellen giver en helt ny forståelse af kroppens strukturer og opbygning, som danner basis for nænsomheden og præcisionen i vore behandlinger.
 
I tensergityarbejdet lærer du bindevævsmassage, bonebending, mobilisering af